Wednesday, February 29, 2012

Tamat Sudah Minggu KeStressAn

Assalamualaikum..
Kestressan??
Perosak BM betul..haha.. Actually juz to let all knows dat InsyaAllah abs la klas utk Diploma mira. Agk2 lps ni kt mne la aku smbg degree ye? Hmmm..Ckp psl stress sbnrnye mira nk bg la sikit beberapa TIPs yang mira amalkan klau mira stress time study ni..



  1. Istighfar. Sentiasa igt Allah SWT. hanya DIA je yg memahami diri kita. Jd, jgn kita sesekali lalai dr mengingati DIA.
  2. Nangis la sepuas2nya agr stress tu kita tak la simpan n membwk2 smp ke quiz, test or exam.
  3. Music. Music is the most efficient to release our tension. Sambil dgr, sambil nyanyi. Lg2 spe yg jnis otk gle2 dgr lgu club n rock. Confirm korg akn JERIT!!
  4. Luahkan kt sspe yang kita rase selesa. Selalunya kita akn lg suke luahkan kt org yang lain jantina dr kita. Sbb bg mira, org yang berlainan jantina dgn kita ni lbh memahami.
  5. Last, those who yg ddk jauh dr family, call la dorg..Especially mom. Mira sendiri akn call mak utk tanya kabar xpun skdr borak2. Jangan la kita nangis dkt mak kita ye.. Sbb hati ibu ni sensitif. Lg2 kalau dgr anak yg ddk jauh dr mata ni menangis.(Aku ckp ni sbb penah terjadi kt aku..Haha)
Hopefully tips yg mira bg ni berguna utk students even xbyk mne pun. InsyaAllah diri kita akn lbh tenang n mntk jauh la dr penyakit STRESS ni during awk final exam.
Before that, mira nk wish Happy Study Week! Spe yg blk tu..jgn la leka sgt ye..yg xblk pun sme la jgk..(aku la tu) and Good Luck to all my friends for our laz Final Examination in Diploma. Hopefully we will get the bez result in final. Don't forget to Doa for me too...


6 comments: